Nee, wij zijn niet Dagobert en Mathilde, maar Dirk en Liesbet :-)

Als bio-ingenieur koos ik jaren terug resoluut voor mijn passie: koken. 
Ik schoolde me om tot restauranthouder en kaasmeester en deed ervaring op in enkele Leuvense kwaliteitsrestaurants. Nadien werkte ik als kok voor verschillende ministers, ook voor de Belgische premier. Ondernemend als ik ben, hield ik al die tijd één doel voor ogen: zelf een zaak oprichten. Groenten, met hun pure smaak, vormen de rode draad in mijn gerechten. Niet alleen in de keuken kan ik me creatief uitleven, maar ook als ik meubels ontwerp of op de piano tokkel, kan ik me heerlijk verliezen.

Dirk De Maeyer


Ik ben germaniste en geef les in het volwassenenonderwijs. Mijn zin voor fijne aroma's bracht me tot een bijkomend diploma sommelier, een uit de hand gelopen liefhebberij. Ik heb de wijnen zorgvuldig voor jou uitgekozen. Ik hou van goed gezelschap en kan me helemaal opladen tijdens een tocht in de natuur. Ook ontdek ik graag lekkere ingrediënten en gezellige eetadresjes.

Liesbet Vanhaelen
Al generaties lang herbergt dit pand in de Dagobertstraat diverse studenten. Ook wij zaten hier begin jaren '90 nog op kot. En ... vele jaren later kwamen daar drie zonen van: Daan, Simon en Elias.

Dat is dan toch heel anders gelopen dan bij Dagobert en Mathilde.
Het stadsarchief van Leuven vertelt ons dat de Merovingische koning Dagobert II 
(652-679) hier in deze contreien leefde. Hij heerste toen over een koninkrijk dat overeenkomt met het stroomgebied van Maas en Rijn. Hij was getrouwd met prinses Mathilde van Schotland. Een jaloerse hofmeester vermoordde koning Dagobert gruwelijk op jonge leeftijd terwijl hij bij een bron lag te slapen tijdens een jachtpartij. Omdat Dagobert en Mathilde geen mannelijke nakomelingen hadden, werd hun koninkrijk verdeeld onder de afstammelingen van Clovis II. Dagobert werd in 872 heilig verklaard, wat hem nog bekender maakte in deze regio.

De Dagobertstraat en de smalle Mathildegang hiertegenover zijn naar deze 
historische figuren vernoemd.